Krooninen ripuli laskee elämänlaatua

Pitkäkestoinen tai toistuva ripuli liitetään tyypillisimmin ärtyneen suolen oireyhtymään eli IBS:ään. Ripuli voi olla lähes 80 %:lla IBS-potilaista joko pääasiallisena tai ajoittaisena oireena.

Suolen lisääntynyt läpäisevyys aiheuttaa ripulia

Jos suolen limakalvon epiteeliesteen toiminta heikkenee, suolen sisältöä pääsee vuotamaan kudoksiin eli suolen läpäisevyys lisääntyy. Lisääntynyt läpäisevyys on usein ärtyvän suolen oireyhtymään liittyvän ripulin taustalla.

Ksyloglukaani – suolen limakalvoa suojaava luonnon polymeeri

Ksyloglukaani on limakalvon suoja-aine, jota käytetään suolen lisääntyneen läpäisevyyden lievittämiseen. Lisääntynyt läpäisevyys on usein syynä krooniseen ja toistuvaan ripuliin ja vatsakipuun ja usein myös ärtyvän suolen oireyhtymän taustalla.

Hyvästit vessarallille: Näin helpotat ärtyvän suolen oireyhtymää

Ripulia tai ummetusta, vatsakipuja ja ainainen huoli läheisestä vessasta? Ärtyvän suolen oireyhtymä on yleinen vaiva. Suolen limakalvon suojaaminen saattaa auttaa oireita.

Tuliko äkkilähtö vessaan? Näin rauhoitat ärtyneen suolen

Jatkuva vatsan turvotus, ripuli ja äkillinen tarve päästä vessaan ovat tyypillisiä ärtyvän suolen oireyhtymän oireita. Kiusallisesta ja kivuliaasta vaivasta kärsii jopa joka kymmenes suomalainen. Suolen limakalvon suojaaminen lievittää oireita ja palauttaa suolen normaalin toiminnan.

Helli vatsaasi: Viisi vinkkiä

Vatsasta ja suolistosta kannattaa pitää hyvää huolta. Erityisesti jos sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS, nämä viisi vinkkiä auttavat vatsaasi voimaan paremmin.

Vatsaoireet vaivaavat yhä useampaa suomalaista

Ärtyneen suolen oireyhtymästä tutut toiminnalliset vatsavaivat kuten vatsakipu, tukala turvotuksen tunne, kiusalliset ilmavaivat sekä vuoroin vaihtelevat ripuli ja ummetus ovat monen suomalaisen viikoittaisia riesoja.

Vatsaoireet vaivaavat yhä useampaa suomalaista

Ärtyneen suolen oireyhtymästä tutut toiminnalliset vatsavaivat kuten vatsakipu, tukala turvotuksen tunne, kiusalliset ilmavaivat sekä vuoroin vaihtelevat ripuli ja ummetus ovat monen suomalaisen viikoittaisia riesoja.

Vatsan kunto on iso tekijä hyvinvoinnissa

Turvotus, ripuli, kipu ja ilmavaivat kertovat toiminnallisista vatsavaivoista. Vaikka vatsavaivat ovat noloja ja hävettävät useita, lääkärille voi kuitenkin kertoa huoletta, kun närästää, turvottaa, ummettaa ja pierettää.

Gelsectan® palauttaa suolen normaalin toiminnan suojaamalla suolen limakalvoa

  • lievittää ärtyvän suolen (IBS) oireita, kuten kroonista ja pitkittynyttä ripulia, vatsakipua, turvotusta ja ilmavaivoja
  • sopii myös suolistoyliherkkyyteen ja lääkkeistä johtuvaan ripuliin.

Gelsectan® on CE 1370 Lääkinnällinen laite, joka on tarkoitettu suolen toiminnan palauttamiseen ärtyvän suolen oireyhtymästä johtuvista muutoksista kärsivillä henkilöillä.

Valmistaja: Devintec SAGL

APTEEKISTA

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.